Tekakor

Dessa tekakor är utan mjölk, ägg och gluten precis som alla andra recept på våran blogg. Dessutom är de försvinnande goda =)
Blanda:
50 gram jäst
3 msk urtekrams loppefröskal (psyllium) eller fiberhusk
5 dl fingervarm glutenfri havremjölk eller annan vätska.
1 nypa råsocker (vill man inte ha socker i jäs längre, ca dubbla tiden)
1 tsk salt
Medans detta står o sväller blanda:
4 dl glutenfritt havremjöl
1/2 dl majsmjöl
1/2 dl majsstärkelse
1 dl rismjöl
1 dl hirsmjöl (gillar eller tål man inte hirs ta 1 dl havre till istället)
Blanda mjölblandningen med vätskan och ha i 1/2 dl olja.
Rör ihop degen och låt jäsa 30 min (utan socker minst 1 timma)
Dela upp degen i 15 bitar, rulla dem till bollar och platta ut dem på en plåt täckt med bakplåtspapper.
Sätt igång ugnen på 225 grader.
Låt tekakorna jäsa 30 min på plåten.
Grädda sedan en plåt i taget i mitten av ugnen i ca 10 min.
Låt dem svalna på galler under handduk.
 
• Kategori: BrödTaggar: Gluten, ägg och mjölkfritt, Glutenfri, Tekakor, mjölkfri, tekakor utan mjölk, gluten och ägg, Äggfritt; • Kommentarer (0)

Kommentera här: