Pepparkakor

Vispa med elvisp
125 g kokosolja
100 g brunt farinsocker
 
Blanda sedan i
125 g mörk sirap
5 krm kanel
4 krm ingefära
4 krm nejlika
4 krm kardemumma
3 krm bikarbonat
150 g qinoamjöl
70 g rismjöl
Vispa så allt blandas med elvispen. Tryck ihop degen till en boll och  lägg i en skål och låt stå i kylen minst 8 timmar.
Ta fram den ca 20 min innan den skall bakas ut.
Doppa degbiten du skall baka ut i mjöl innan du kavlar så den inte fastnar i bordet. Stansa ut och grädda i ca 180 grader i ca 4-6 min.
De ska bli hårda när de kallnat, om de inte är det har de varit inne för kort tid eller bakats för tjocka. Ställ isåfall in dem igen på svag värme o låt dem kallna igen. (Det går foer mellan mjuka och brända)
 
 

Kommentarer:

1 jossan:

ville bara kika in och önska dig en trevlig helg :)

Svar: Detsamma till dig :)
vranvg.blogg.se

Kommentera här: