Kex till ostbricka utan gluten,mjölk och ägg

Gjort två olika kex till ostbricka. Ett sött och ett salt.
Blanda:
2dl glutenfritt havremjöl
1/2 dl Hirsmjöl
1msk pofiber
1msk krossat psyllium eller fiberhusk
1msk potatismjöl
2msk rårörssocker
1krm salt (Himalaya)
1 1/2tsk bakpulver
1/2dl olivolja
1dl vätska (jag kör glutenfri havremjölk men funkar lika bra med rismjölk)
Rör ordentligt och låt stå 1 timme och svälla i kylskåpet.
Ta fram och blanda igen.
Lägg på ett bakplåtspapper och kavla ut till 2-3mm. Stansa ut med glas eller kakmått och lägg kakorna på en bakplåtsklädd plåt. Lättast flyttar man dem med stekspade.
Grädda i 200grader i 12min låt dem sedan stå kvar i eftervärmen tills de e helt hårda.
Den salta gjorde jag så här:
2dl glutenfritt havremjöl
1/2 dl Hirsmjöl
1msk pofiber
1msk krossat psyllium (urtekram funkar bäst tycker jag) eller fiberhusk
1msk potatismjöl
2krm salt (gärna himalayasalt)
1 1/2tsk bakpulver
1/2dl olivolja
1dl vätska (jag kör havremjölk)
Rör ordentligt och låt stå 1 timme och svälla i kylskåpet.
Ta fram och blanda igen.
Lägg på ett bakplåtspapper och kavla ut till 2-3mm. Stansa ut med glas eller kakmått och lägg kakorna på en bakplåtsklädd plåt. Lättast flyttar man dem med stekspade.
Ta saltkaret och strö salt över kexen.
Grädda i 200grader i 12min låt dem sedan stå kvar i eftervärmen tills de e helt hårda.
Gott! Bra tips