Banankaka sötad med banan och kokossocker. (mjölk, ägg och glutenfri)

Blanda följande ingredienser i en skål:
1dl havremjöl (kör glutenfria havregryn i mixern)
1dl fullkornsrismjöl
1dl fullkornsmajsmjöl
3tsk bakpulver
 
Ta en ny skål och blanda:
2 1/2 dl glutenfri havremjölk
1/2dl rapsolja
Innerhållet ur en vaniljstång
Vispa så vaniljstången blandas med vätskan
 
Ta fram mixern och kör:
3 väl mogna bananer
1dl kokossocker
2tsk kanel
1tsk kardemumma
Mixa tills det är en slät smet.
 
Blanda mjöl och banansmeten med visp. (gärna ballongvisp så man får in mycke luft)
Blanda sedan i vätskan.
 
Häll allt i en sockerkaksform som är oljad och mjölad med majsmjöl.
175 grader i ca 60 min.
Låt kallna under handduk.
OBS: Vi bakar alltid med ekologiska råvaror, så om du bakar med oekologiska kryddor får du öka mängden något då dessa oftast smakar mindre.
 
• Kategori: Mjuka kakorTaggar: Banankaka, Glutenfri, efterätt utan ägg, mjölk, gluten, mjölk och äggfritt, mjölkfritt, utan vitt socker, ägg, mjölk och glutenfri banankaka, äggfri; • Kommentarer (2)

Kommentarer:

1 Anonym:

Hjärtligt tack för att du delar med dej av dina recept! Det underlättar vardagen. // Lena, mamma till en mulitiallergisk son

Svar: Kul o höra ❤️. Har en multiallergisk dotter här hemma så vet att det e kämpigt ibland. Styrka till er!
vranvg.blogg.se

2 Camilla :

den ser också god ut :)

Svar: Tack
vranvg.blogg.se

Kommentera här: