Banankaka sötad med banan och kokossocker. (mjölk, ägg och glutenfri)
Blanda följande ingredienser i en skål:
1dl havremjöl (kör glutenfria havregryn i mixern)
1dl fullkornsrismjöl
1dl fullkornsmajsmjöl
3tsk bakpulver
Ta en ny skål och blanda:
2 1/2 dl glutenfri havremjölk
1/2dl rapsolja
Innerhållet ur en vaniljstång
Vispa så vaniljstången blandas med vätskan
Ta fram mixern och kör:
3 väl mogna bananer
1dl kokossocker
2tsk kanel
1tsk kardemumma
Mixa tills det är en slät smet.
Blanda mjöl och banansmeten med visp. (gärna ballongvisp så man får in mycke luft)
Blanda sedan i vätskan.
Häll allt i en sockerkaksform som är oljad och mjölad med majsmjöl.
175 grader i ca 60 min.
Låt kallna under handduk.
OBS: Vi bakar alltid med ekologiska råvaror, så om du bakar med oekologiska kryddor får du öka mängden något då dessa oftast smakar mindre.
Hjärtligt tack för att du delar med dej av dina recept! Det underlättar vardagen. // Lena, mamma till en mulitiallergisk son