Havreknäcke utan mjölk, gluten och ägg

300g kallt vatten
10g jäst
130g glutenfritt havremjöl (mixa glutenfria havregryn till mjöl)
25g maizena
en nypa råsocker
30g rismjöl
20g majsmjöl
1/2 tsk salt
5g urtekrams psyllium eller fiberhusk
Vill man ha i någon krydda går detta bra.
 
Blanda alla ingredienser till en slät deg. Den blir väldigt lös. Låt stå ca 2h på köksbänken.
Dela degen i lagom stora bitar och kavla ut till runda, tunna brödkakor.
Se till att mjöla ordentligt med rismjöl innan du börjar kavla så det inte fastnar. Doppa biten så den är helt täckt av mjöl då degen fortfarande är väldigt kletig.
Kavla gärna med naggekavel.
Grädda dem två o två på en plåt i 200 grader i ca 15 min.
Låt dem svalna på galler.
När alla e klara brukar jag lägga in alla i ca 100 grader i 30-60 min så de blir riktigt hårda,
låt dem sedan svalna på galler igen.
 
Hoppas de smakar!
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Anonym:

Vilket gott knäckebröd! Äter gärna detta trots att jag inte är allergisk!

Svar: Tack det värmer ❤️
vranvg.blogg.se

Kommentera här: