Glutenfritt tunnbröd
Detta recept fick jag (Rebecca) av en kompis och med några ändringar så passade det även allergikern i vår familj.
Så gott så jag måste dela det här.
12g jäst
4dl vätska (jag tar havremjölk)
10g honung eller sirap
1/2 tsk salt
60g rismjöl
150g glutenfritt havregryn som du kör i mixern till mjöl
20g fiberhusk eller urtekrams psyllium.
4dl vätska (jag tar havremjölk)
10g honung eller sirap
1/2 tsk salt
60g rismjöl
150g glutenfritt havregryn som du kör i mixern till mjöl
20g fiberhusk eller urtekrams psyllium.
Rismjöl till utbakning
Blanda jäst, vätska och honung/sirap väl.
Blanda de torra ingredienserna.
Häll ihop.
Låt jäsa ca 2 timmar
Dela i lagom stora bitar och kavla med naggekavel till en tunn brödkaka. Doppa bitarna i rismjöl så inte degen fastnar i bänken och kaveln.
Stek i stekpanna till lagom färg och låt svalna mellan handdukar.
Vi brukar även ha med det i skidbacken när vi grillar hamburgare.
Vilken rolig blogg du har - massa bra inspo! Heja!