Blåbär och citronkaka.


Blanda följande ingredienser i en skål:
3 tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
1dl glutenfritt havremjöl
1/2 dl majsmjöl
1/2 dl rismjöl
1 msk potatismjöl
1 msk pofibrer
2 dl kokossocker
 
Riv av skalet från en ekologisk citron
 
Häll följande ingredienser i mixern:
Saften från en citron ca 1-1 1/2msk
1/2 dl rapsolja
1 medelstor banan
Mixa slätt och blanda i citronskalet och 1dl havtremjölk eller annan vätska.
 
Blanda ihop allt till en slät smet. Häll i en springform med avtagbar kant.
Det underlättar att spänna fast ett bakplåtspapper i formens botten och olja kanterna.
Häll över 225gram blåbär.
Sätt in i ugnen 175 grader i ca 40 min. 
Jag pudrade med lite florsocker uppepå. 
 
 
 
• Kategori: Mjuka kakorTaggar: Gluten, ägg och mjölkfritt, Glutenfri, efterätt utan ägg, mjölk, gluten, mjölk och äggfritt, mjölkfri, Äggfri kaka; • Kommentarer (0)

Kommentera här: