Blåbär och citronkaka.
Blanda följande ingredienser i en skål:
3 tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
1dl glutenfritt havremjöl
1/2 dl majsmjöl
1/2 dl rismjöl
1 msk potatismjöl
1 msk pofibrer
2 dl kokossocker
Riv av skalet från en ekologisk citron
Häll följande ingredienser i mixern:
Saften från en citron ca 1-1 1/2msk
1/2 dl rapsolja
1 medelstor banan
Mixa slätt och blanda i citronskalet och 1dl havtremjölk eller annan vätska.
Blanda ihop allt till en slät smet. Häll i en springform med avtagbar kant.
Det underlättar att spänna fast ett bakplåtspapper i formens botten och olja kanterna.
Häll över 225gram blåbär.
Sätt in i ugnen 175 grader i ca 40 min.
Jag pudrade med lite florsocker uppepå.