Havrelimpa

Blanda i följande i assistenten(går säkert bra för hand också):
50g jäst
2tsk salt
2tsk salt
1tsk socker
1/2 dl loppefröskal (urtekrams psyllium) eller fiberhusk
8dl kallt vatten
När jästen löst sig låt blandningen stå och svälla medans du blandar mjölsorterna i en bunke:
13dl glutenfritt havremjöl (går jätte bra att mixa glutenfria havregryn)
1/2dl pofiber
1/2dl majsstärkels
2tsk bakpulver
Blanda väl och ha i mjölblandningen i assistenten. Låt den bearbeta ihop degen i ca 1min. Ta ned degen från kanterna och låt jäsa 1 timma.
Kör assistenten några varv och ta ut degen. Dela till två limpor och forma dem o lägg på plåt.
Låt jäsa 30 min under handduk på plåten.
Grädda i 180grader i 50-55 minuter.
Linda in i handdukar o låt svalna.