Bakad potatis på "allergivänligt" sätt

Bakad potatis tycker jag är så smidigt att bjuda på. Både när det kommer till olika allergier men också till kräsna ätare.
Tvätta av och picka små hål på 5 olika ställen i potatisen. Sätt in dem i ugnen i 200 grader ca 1-1,5 timma.
Förbered under tiden tillbehören.
 
Olivröra: Mixa170 gram urkärnade oliver, 2 msk olivolja, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar till en röra.

Avokado-röra: Dela och gröp ur två avokado. Mixa eller mosa med en gaffel till en slät röra. Ha i 3msk valfri vegetabilisk "cremefraiche" eller "yoghurt", går att hoppa över om man vill. Krydda med 1 krm svartpeppar och 1/2 tsk örtsalt.

Finhacka och lägg följande i olika skålar

Tomat

Majs

Gurka

Paprika

Oliver

Lök

Stekta champinjoner (stek i olja med lite salt och peppar)

Stekt bacon

(eller annat man gillar och tål)

Ställ fram någon valfri vegetabilisk "cremefraiche" och passande kryddor.

Då kan alla blanda en egen röra och alla blir nöjda.

Ställ gärna fram lite olja också som man kan ringla över. Oljan går att smaksätta med kryddor eller vitlök.

Smaklig spis!

 
• Kategori: Mat, potatis; • Taggar: Allergivänligt, Gluten, ägg och mjölkfritt; • Kommentarer (0)

Kommentera här: