Glutenfria Havrebullar

100g jäst
6dl ljummet vatten
6dl ljummen glutenfri havremjölk
1tsk salt
1tsk råsocker
1dl urtekrams loppefröskal (psyllium) eller fiberhusk
Blanda o låt svälla ca 20 min
Rör runt ordentligt.
Blanda ner:
7dl havremjöl (mixa glutenfria havregryn)
1dl fullkornsrismjöl
1 dl majsmjöl
 
Rör till en jämn smet låt jäsa ca 30 min.
Klicka ut på en plåt blir ca 18 st.
Grädda i ugnen ca 30 min i 200 grader.
 
Detta va ett av de första recepten som vi komponerade ihop tillsammans och har blivit en stor favorit i båda våra familjer. Även om alla inte har gluten problem.
 
 
 
 
• Kategori: BrödTaggar: Bröd, Fralla, Glutenfri, allergi bröd, havrefralla, mjölkfri; • Kommentarer (0)

Kommentera här: