godaste kladdkakan utan ägg och mjölk

Detta e en riktig sockerbomb men fyller man år så tycker vi det e ok =)
 
2dl havremjöl (mixa glutenfria havregryn i mixer)
1dl majsmjöl
2msk ljus sirap
3dl socker
1 dl kakao
1 nypa salt
1/2 dl rapsolja
1 1/4 dl glutenfri havremjölk. (går säkert bra med annan vätska men har inte provat)
 
Ta vätskan, socker och sirap och smält det i en kastrull. Det skall inte koka.
Blanda mjöl, salt och kakao.
Häll i vätskan och oljan och rör ihop allt.
 
Häll smeten i en oljad form med borttagbar kant. Ha gärna ett bakplåtspapper i formen så du lättare får loss kakan.
175 grader i ca 20-25 min
 
Medans den står i ugnen gör du en fudge som skall hällas uppe på kakan.
 
1 dl ljus sirap
3 dl socker
3 dl valfri växtgrädde
100g 70% choklad
1/2 dl rapsolja
i nypa salt.
 
Koka grädde, socker och sirap ca 20-60 min tills den håller ett kulprov.
Rör då och då. Den skall inte stormkoka bara puttra.
Ställ av grytan och bryt i chokladen.
häll i salt och olja.
Rör kraftigt så allt blandas.
Häll över kakan.
 
Låt allt svalna och njut. Viktigt att låta kakan bli helt kall då den inte stelnar innan. 
En liten bit räcker den är väldigt mäktig. Tänk på att om man har glutenallergi så funkar inte vanlig havremjölk eller havregrädde då detta innerhåller en liten mängd gluten. Fråga alltid den allergiska personen innan du bjuder på något!
 
 
• Kategori: Mjuka kakorTaggar: Glutenfri, Kladdkaka, Super god kladdkaka, efterätt utan ägg, mjölk, gluten, mjölk och äggfritt, mjölkfri, äggfri; • Kommentarer (2)

Kommentarer:

1 Rebecca:

hade varit lite skoj att se foton på kladdkakan (eftersom du fotar så fint Rebecca)

/ Rebecca i din klass

Svar: Det kommer så småningom :) lovar :)
vranvg.blogg.se

2 Anonym:

Super god!! :)

Svar: Kul o höra :)
vranvg.blogg.se

Kommentera här: