Morotskaka

Blanda följande ingredienser i en skål
2 dl kokossocker eller annat socker.
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1/2 tsk ingefära
1 nypa salt
2msk pofiber
3 msk majsstärkelse
1msk potatismjöl
1 dl glutenfritt havremjöl
1/2 dl majsmjöl
1/2 dl rismjöl
1 dl rapsolja eller annan valfri olja
4 dl finrivna morötter
1 dl glutenfri havredryck eller annan valfri växtbaserad vätska.
Blanda allt väl och häll i oljad springform.
Grädda i 150 grader i ca 45 min.
Medans kakan kallnar under bakduk gör glasyren
 
Mixa följande i matberedare
1 dl kokosolja
1 stor lagom mogen banan
1 1/2 msk pressad citron
rivet skal från 1 ekologisk citron
2 dl florsocker
När det blivit en jämn smet och kakan kallnat bres glasyren över kakan.
 
Lite tipps och tankar
 
¤ Går jätte bra att göra kvällen före den ska ätas om man vill.
¤ Kakan på bilden är det kokossocker i och blir därför lite brunare. Har man vitt socker blir den mer orange i färgen
¤ Kokosoljan smälter i värme så låt den stå svalt om den skall sparas.
 
 
 
 
 
 
 

Falafel

230 g kokta kikärtor
1 kruka persilja
1 riven vitlök
1 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
2 msk maizena
3 msk olivolja
1 nypa peppar
Mixa kikärtorna. Hacka persiljan fint och blanda ihop alla ingredienserna till en smet.
Häll olivolja i en panna låt den bli varm rulla små bollar och stek dom gyllene.

Rabarberpaj

Rabarberkompott
300 g rabarber
1 dl socker
1/2 dl vatten
Hacka ner rabarbern i små bitar, blanda med sockret. Häll på vatten och koka upp tills rabarbern blivit mjuk.
Häll i en ugnssäker form.
 
Smuldeg
1 dl kokosolja
1/2 dl socker
1 dl kokosmjöl
1 dl majsmjöl
2 msk majsena
Blanda ihop till en smulig massa och strö över rabarberna.
Grädda i ugnen 175 grader ca 30 min.