Fröknäcke ala CaRe

1dl Havremjöl (kör glutenfria havregryn i mixern)
1dl Fullkornsrismjöl
1dl Solrosfrö
1msk Chiafrö
1dl Sesamfrö
2,5dl kokande vatten
Flingsalt
 
Blanda alla ingredienser, kavla ut tunt på en plåt. Det blir lättare om man kavlar mellan två bakplåtspapper och sedan tar bort det översta. Strö flingsalt över. 
Grädda i 175 grader i ca 30 min. Ta sedan bort bakplåtspappret och lägg in knäcket igen tills det e helt torrt.
 
 
 
 
 
 

Glutenfria Havrebullar

100g jäst
6dl ljummet vatten
6dl ljummen glutenfri havremjölk
1tsk salt
1tsk råsocker
1dl urtekrams loppefröskal (psyllium) eller fiberhusk
Blanda o låt svälla ca 20 min
Rör runt ordentligt.
Blanda ner:
7dl havremjöl (mixa glutenfria havregryn)
1dl fullkornsrismjöl
1 dl majsmjöl
 
Rör till en jämn smet låt jäsa ca 30 min.
Klicka ut på en plåt blir ca 18 st.
Grädda i ugnen ca 30 min i 200 grader.
 
Detta va ett av de första recepten som vi komponerade ihop tillsammans och har blivit en stor favorit i båda våra familjer. Även om alla inte har gluten problem.