Snurrkakor

Ca 20 st
Bruna degen
 
Blanda ihop följande ingridienser med fingrarna
1/2 dl kakao
1/2 dl potatismjöl
1/2 dl rismjöl (det ljusaste, inte rårismjöl då blir det torrt och smuligt)
2 msk vaniljsocker (Gärna gjord av rårörssocker med äkta vanilj)
2 msk kokosolja
2 msk honung
 
Vita degen
 
Blanda ihop följande ingridienser med fingrarna
1/2 dl kokosmjöl
1/2 dl potatismjöl
1/2 dl rismjöl (det ljusaste, inte rårosmjöl)
2 msk vaniljsocker (Gärna gjord av rårörssocker med äkta vanilj)
2 msk kokosolja
2 msk honung
 
Kavla genast ut den bruna degen, mellan två bakplåtspapper. Låter man degen stå blir den torr och svårarbetad. Den skall få en kvadratisk form så man få pussla lite. Gör sedan likadant med den vita degen. Lägg den vita degen på den bruna och skär till jämna kanter. Rulla sedan den långa sidan så det blir en hårt rullad rulle. Skär skivor med en vass kniv ca 1 cm tjocka. Lägg dem på plåt och lägg ett bakplåtspapper över igen.Kavla sedan ut dem försiktigt till ca 1/2 cm tjocka kakor.
Baka dem i mitten av ugnen i ca 175 grader i 7-9 min. Degen som blir över kan man kavla ut och göra spräckliga kakor av.
 
 
 

Kommentera här: